З’їзд суддів відбудеться у січні 2023 року – Рада суддів України

15:06, 16 листопада 2022
З’їзд відбудеться у максимально економному режимі.
З’їзд суддів відбудеться у січні 2023 року – Рада суддів України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

ХІX позачерговий з’їзд суддів відбудеться у Києві у січні 2023 року.

Про це «Судово-юридичній газеті» повідомив голова Ради суддів України Богдан Моніч.

Точна дата проведення з’їзду поки що не встановлена, але відомо що з’їзд може відбутися у період з 9 по 13 січня або ж у період з 16 по 20 січня 2023 року.

Офіційне рішення з цього приводу буде ухвалено РСУ за чотири тижні до остаточно визначеної дати.

Як зазначив Богдан Моніч, в порядку денному роботи з’їзду буде два головних питання – обрання 8 членів Вищої ради правосуддя та 2 суддів Конституційного Суду України по квоті з’їзду суддів.

Перед з’їздом, у грудні 2022 року, відбудеться online-марафон, під час якого 16 кандидатів на посади членів ВРП, що пройшли через відбір Етичною радою, зможуть відповісти на питання, що цікавлять суддів та громадськість.  

ХІX позачерговий з’їзд суддів, як розповів Богдан Моніч, буде проходити у максимально економному режимі, тобто не буде орендованих приміщень для проведення з’їзду, не буде великої кількості запрошених гостей, не буде стандартних для таких заходів витрат на забезпечення роботи з’їзду та його делегатів.

У той же час наразі досягнуті попередні домовленості з міжнародними партнерами про оплату витрат на харчування та проживання делегатів, закупівлю необхідного технічного обладнання.

Нагадаємо, що ХІX позачерговий з’їзд суддів мав відбутися ще 22-23 грудня 2021 року, однак у підсумку був перенесений. Потім були плани проведення з’їзду у травні-червні 2022 року, але реалізувати їх не вдалося.

Зрештою, з’їзд суддів був призначений на 11-13 липня 2022 року, втім з’їзд знову довелося переносити на невизначений термін. Плани провести з’їзд суддів восени чи в грудні 2022 року також виявилися нереальними з цілої низки організаційних причин.

Зазначимо, що на плани проведення з’їзду суттєво вплинула як агресія РФ, так і ситуація з Етичною радою, яка змогла надати список кандидатів на посади членів ВРП по квоті з’їзду суддів лише 1 листопада. Фізично ж відповідні рекомендації та висновки ще й досі не надійшли у Раду суддів України.

Автор: В’ячеслав Хрипун   

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси