Раді рекомендують схвалити в цілому скандальний законопроєкт «Про медіа»

19:00, 10 грудня 2022
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує депутатам підтримати в цілому законопроєкт «Про медіа».
Раді рекомендують схвалити в цілому скандальний законопроєкт «Про медіа»
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує Верховній Раді ухвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт “Про медіа”. Відповідне рішення було ухвалене за підсумками засідання комітету.

До законопроєкту депутатами було подано понад 2300 поправок, однак не зазначено, який відсоток з них враховано. Текст порівняльної таблиці до другого читання наразі відсутній на сайті Верховної Ради.

Законопроєкт “Про медіа” у першому читанні було ухвалено ще 30 серпня. Він серед іншого передбачає розгляд справ проти медіа у суді протягом 2 днів “у випадках реальної загрози інтересам національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення і за наявності обґрунтованих підстав та відповідного клопотання в адміністративному позові (заяві) органу, який здійснює державне регулювання у сфері медіа (Нацрада з питань телебачення та радіомовлення)”.

Крім цього, як повідомляла «Судово-юридична газета», законопроєкт передбачає можливість Нацради без рішення суду тимчасово заборонити діяльність будь-якого ЗМІ.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду