Поблизу кордону з Румунією з’явиться новий залізничний пункт пропуску – рішення Уряду

10:44, 4 січня 2023
Уряд ухвалив рішення, яке передбачає відкриття міжнародного пункту контролю на залізничній станції Рахів. Він працюватиме протягом воєнного стану та 90 днів після його скасування.
Поблизу кордону з Румунією з’явиться новий залізничний пункт пропуску – рішення Уряду
Джерело фото: suspilne
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабмін ухвалив рішення про відкриття новий залізничний пропуску поблизу кордону з Румунією. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Уряду 3 січня.

За словами представника Верховної Ради у Кабінеті Міністрів Тараса Мельничука, рішенням Уряду «відкрито, з метою впорядкування діяльності міжнародного пункту пропуску через державний кордон з Румунією для залізничного сполучення «Ділове», на території залізничної станції Рахів міжнародний пункт контролю через державний кордон «Рахів» для залізничного пасажирського сполучення».

Згідно з урядовим рішенням пункт пропуску буде функціонувати цілодобово на період дії воєнного стану та 90 днів після його припинення або скасування.

У листопаді 2022 року «Укрзалізниця» здійснила пробний рейс на відновленій ділянці із Рахова до румунського села Валя-Вішеулуй. Планувалося, що «Мармароський експрес» почне курсувати постійно із грудня 2022 року, проте наразі його не запустили. За попередньою інформацією, поїзд курсуватиме двічі на день, час у дорозі складатиме 40 хв без урахування митного контролю.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на Буковині у пункті пропуску автомобільного сполучення виявили вантажівку з ознаками підробки VIN-коду.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду