Рада планує до кінця літа 2023 року розглянути законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

07:40, 8 лютого 2023
Верховна Рада затвердила порядок денний дев’ятої сесії, який зокрема передбачає розгляд законопроєктів про легалізацію медичного канабісу, відновлення електронного декларування та низки інших питань.
Рада планує до кінця літа 2023 року розглянути законопроєкт про легалізацію медичного канабісу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада планує розглянути до кінця літа 2023 року урядовий законопроєкт №7457 про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни, а також законопроєкт про відновлення електронного декларування. Це передбачено порядком денним дев’ятої сесії парламенту, який підтримали 296 депутатів

Також серед іншого парламентарі мають намір розглянути зміни до бюджетного кодексу щодо реалізації президентської економічного паспорту(розподіл частини коштів від видобутку вуглеводнів між громадянами) та визначитися стосовно законопроєкту №7198 про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації стосовно врегулювання порядку виплати компенсацій за зруйноване внаслідок агресії РФ житло.

Крім цього до літа поточного року народні обранці мають намір визначитися щодо законопроєкту №3196-д про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України стосовно реформування СБУ. Ініціатива була схвалена у першому читанні ще у 2021 році, однак у депутатському корпусі був відсутній консенсус щодо її остаточного схвалення

З порядку денного восьмої сесії перейшов у дев’яту законопроєкт №2143-3 про місто Київ - столицю України, який, як відомо, передбачає розподіл посад мера столиці та очільника КМДА. Також парламентарі мають намір визначися стосовно законопроєкту про про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації

Дев’ята сесія Верховної Ради, згідно до Конституції, розпочинається 7 лютого і фактично буде тривати до липня, хоча ймовірно, формально про закриття сесії буде оголошено в день відкриття 10 сесії.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова антикорупційного комітету парламенту Анастасія Радіна розповіла чому депутати не підтримують відновлення електронного декларування.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Ольга Горшкова
    Ольга Горшкова
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Сасевич
    Олександр Сасевич
    член Вищої ради правосуддя, суддя Львівського окружного адміністративного суду