У 2023 році додаткового підвищення акцизу на паливо не буде — Гетманцев

17:51, 9 лютого 2023
За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Данила Гетманцева, у поточному році акцизи будуть повернуть на рівень, який був до запровадження воєнного стану, а їх підвищення слід відтягнути до дати набуття Україною членства в ЄС.
У 2023 році додаткового підвищення акцизу на паливо не буде — Гетманцев
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У 2023 році додаткового підвищення акцизу на паливо не буде. Про це заявив голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев, відповідаючи на питання кореспондента «Судово-юридичної газети» щодо законопроєкту Міністерства фінансів про підвищення акцизів на паливо до мінімального рівня у ЄС.

Він нагадав, що зміни до податкового кодексу передбачають повернення з 1 липня 2023 року ставок акцизів на бензин та дизельне паливо на рівень , який передував запровадженню воєнного стану.

«У 2023 році не буде ніякого підвищення акцизу на паливо. У 23 році буде повернення до тих ставок, які були у мирні часи. Це все, що буде у 2023 році», - зазначив парламентар.

Говорячи про підвищення акцизів на бензин та скраплений газ, Гетманцев наголосив, що відповідний законопроект Мінфіну поки не надійшов до комітету, однак зауважив на необхідності  приведення «акцизів у відповідність до норм ЄС». Однак на його думку, таке рішення слід відтермінувати  «ближче до нашого членства».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Міністерство фінансів оприлюднило законопроєкт, який передбачає підвищення акцизів на скраплений газ до 125 євро за 1000 літрів та поступове підвищення акцизів на бензин та дизель до понад 300 євро за 1000 літрів. З 1 липня планується повернути повну ставку акцизу на бензин у 213 євро за 1000 літрів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська