Гетманцев про заборону продавати за готівку алкоголь та бензин – це безглуздість

08:12, 22 лютого 2023
Голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев розкритикував ідею заступника голови Офісу Президента Ростислава Шурми стосовно безготівкової купівлі підакцизних товарів.
Гетманцев про заборону продавати за готівку алкоголь та бензин – це безглуздість
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев не підтримує ідею заступника голови Офісу Президента Ростислава Шурми стосовно безготівкової купівлі підакцизних товарів(бензину, алкоголю, цигарок).

На думку парламентаря, реалізація такої ініціативи стимулюватиме «чорний ринок».

«Це безглуздість, яку абсолютно неможливо реалізувати. Це стимулювання "чорного" ринку. Ми можемо фахово вести дискусію, але точно не на рівні соцмереж. Ці люди не блогери, вони повинні це зрозуміти. Вони – державні діячі…Хочеш знизити податки – питань нема, можемо це обговорювати. Знижувати податки – легко і приємно. Відновлювати їх потім, правда, важко, як це показала практика акцизного податку на паливо. Але за скасування одноголосна підтримка», - підкреслив парламентар в інтерв’ю «Економічній правді», додавши, що подібні ідеї лише дискредитують владу.

Говорячи про потенційні зміни до податкового законодавства Гетманцев запропонував об’єднати ЄСВ, військовий збір та ПДФО в єдиний податок з поступовим зменшенням ставки до 25%, і з розширенням переліку вирахувань для фізичної особи, яка подає декларацію.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», заступник голови Офісу Президента Ростислав Шурма запропонував заборонити продавати за готівку цигарки та алкоголь.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду