ВАКС визнав винуватою у недекларуванні майна нардепа від «Слуги народу» Анну Колісник, однак звільнив від покарання

18:44, 24 березня 2023
Вищий антикорупційний суд визнав винуватою обвинувачену у недекларуванні майна депутатку з фракції «Слуга народу» Анну Колісник, однак звільнив від покарання у зв’язку з завершенням строку давності у справі.
ВАКС визнав винуватою у недекларуванні майна нардепа від «Слуги народу» Анну Колісник, однак звільнив від покарання
Фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд визнав винуватою обвинувачену у недекларуванні нерухомості та автівки народного депутата з фракції «Слуга народу» Анни Колісник, а також оштрафував її на 2684 гривні за неявку у судове засідання.

«Колісник Анну Сергіївну визнати винуватою  у вчинені кримінального правопорушення та призначити ї покарання у вигляді штрафу у дві тисячі шістсот  неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 44,2 тисячі гривень, а також заборонити строком на 1 рік займати посади пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування», - оголосила рішення головуюча суддя Ольга Саландяк.

Водночас у зв’язку з завершенням строку давності притягнення до кримінальної відповідальності Колісник звільнено від покарання

Під час сьогоднішнього судового засідання відбувалися судові дебати. У своєму виступі прокурор зауважила, що стороною обвинувачення зібрані належні та допустимі докази, що доводять провину Колісник в інкримінованому правопорушенні, однак додала, що нардепа слід звільнити від покарання, яке передбачене законом у зв’язку зі строком давності

«Прошу суд ухвалити обвинувальний вирок Колісник Анні Сергіївні та призначити їй покарання у вигляді штрафу у 3 тисячі неоподаткованих мінімуми доходів громадян з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, яка пов’язана з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування на строк 2 роки…На підставі статті 49 кримінального кодексу звільнити Колісник Анну Сергіївну від покарання у зв’язку з закінченням строку давності притягнення до кримінальної відповідальності», - зазначила прокурор.

Зі свого боку нардеп зазначала, що не повинна була декларувати, зокрема авто, оскільки користувалася їм час від часу

Також суд задовольнив клопотання прокурора та оштрафував Анну Колісник на 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб(2684 гривні) через неявку на судове засідання без поважних причин.

14 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили нардепці Колісник про підозру у недостовірному декларуванні. За версією слідства, народна обраниця не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн грн.

Раніше про знайдені  невідповідності повідомляло Національне агентство з питань протидії корупції. У висновку відомства йшлося, що Колісник не зазначила в декларації нежитлове приміщення у Харкові, яке їй належить на 25%. Також декларант не записала інформацію про те, що користується квартирою у Києві вартістю 1,6 млн. грн, сказавши НАЗК, що «забула» це зробити, бо на момент декларації вже тривалий час не використовувала це житло.

Окрім цього, народний депутат не задекларувала мотоцикл Honda 2014 року випуску, який вона купила в 2017 році.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», мер Полтави Олександр Мамай уклав угоду зі слідством про визнання винуватості. Згідно з нею він має перерахувати 2 мільйони гривень на дрони для Збройних сил України.

Автор Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області