Кабмін доручив підготувати пропозиції щодо посилення відповідальності за поширення недостовірної інформації, що створює позитивний образ РФ

08:00, 9 квітня 2023
Урядовці затвердили план заходів з реалізації Стратегії інформаційної безпеки на період до 2025 року, який, зокрема доручено Мінкульту підготувати пропозиції щодо посилення відповідальності за поширення дезінформації, яка створює позитивний образ РФ.
Кабмін доручив підготувати пропозиції щодо посилення відповідальності за поширення недостовірної інформації, що створює позитивний образ РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів доручив міністерству культури та інформаційної політики протягом 2023 року підготувати зміни до законодавства щодо посилення відповідальності за поширення недостовірної інформації, що створює позитивний образ РФ. Про це йдеться у плані заходів з реалізації стратегії інформаційної безпеки до 2025 року.

Згідно з документом,  Мінкульт та СБУ (за згодою) у поточному році мають підготувати пропозиції «щодо посилення відповідальності за поширення недостовірної інформації (дезінформації), що створює позитивний образ держави-агресора, виправдовує чи визнає правомірною окупацію території України, містить заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, екстремізму, сепаратизму, комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їх символіки, насильства, жорстокості, розпалювання національної, міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі і ненависті, вчинення терористичних актів, посягання на права та свободи людини і громадянина тощо».

Держкомтелерадіо доручено протягом 2023-25 р.р. не допускати обігу на території України друкованої продукції антиукраїнського змісту, а Мінкульту, Мінреінтеграції, Держкомтелерадіо та НСТУ (за згодою), телеканалу Рада (за згодою) доручено виготовлення і поширення в медіа аудівізуальних творів, спрямованих на захист національного інформаційного простору.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» з посиланням на інформацію СБУ, на Хмельниччині викрито і ліквідовану прокремлівську ботоферму, яка поширювала дезінформацію про ситуацію на фронті, займалася дискредитацією військово-політичного керівництва України та її військових, а також закликала українців ухилятися від мобілізації.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду