Вищий антикорупційний суд обрав заставу нардепу Дмитру Ісаєнку у 6 млн грн

16:35, 13 квітня 2023
Сторона обвинувачення вимагала заставу у розмірі 224 мільйони гривень.
Вищий антикорупційний суд обрав заставу нардепу Дмитру Ісаєнку у 6 млн грн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд 13 квітня застосував до підозрюваного у незаконному заволодінні земельною ділянкою нардепа Дмитра Ісаєнка запобіжний захід у вигляді застави в понад 6 мільйонів гривень.

Так, ВАКС частково задовольнив клопотання прокурорів САП щодо народного депутата групи «Відновлення України» Дмитра Ісаєнка, обравши йому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 6 мільйонів 12 тисяч гривень із забороною залишати Київську область. Сторона обвинувачення вимагала заставу у розмірі 224 мільйони гривень.  

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату групи «Відновлення України» Дмитру Ісаєнку у спробі незаконно заволодіти землею та майном Державного будівельного комбінату.

За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався «Держбудкомбінат», аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він вступив у змову з працівниками ДП та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Ексдиректор ДП всупереч закону і без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія.

В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі 312 млн грн. Натомість, як встановили НАБУ і САП, реальна вартість ділянки й майна становила понад 525 млн грн. Згодом підозрювані планували знести будівлі й знищити майно комбінату нібито через їх застарілість і несправність, а також скоротити працівників держпідприємства. Їхнім планам завадив накладений у серпні 2021 року за клопотанням НАБУ і САП арешт на земельну ділянку. Завдяки цьому її забудові вдалося запобігти.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду