Після двох відмов ВАКСу у продовженні строків розслідування САП заявила про завершення слідства у справі Коболєва

19:47, 14 квітня 2023
Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро заявили про завершили слідство у справі екс-голови правління «Нафтогазу».
Після двох відмов ВАКСу у продовженні строків розслідування САП заявила про завершення слідства у справі Коболєва
Фото: tsn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

14 квітня 2023 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього Голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, який за версією слідства, зловживаючи своїм службовим становищем, забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн.

Зазначається, що детективам НАБУ надано доручення відкрити матеріали кримінального провадження стороні захисту для ознайомлення.

Строк досудового розслідування у справі щодо можливого незаконного преміювання ексголови НАК «Нафтогаз України Андрія Коболєва завершувався 19 квітня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» 14 квітня Вищий антикорупційний суд залишив без розгляду клопотання детектива НАБУ про продовження строків досудового розслідування у справі про можливе незаконне преміювання екс-голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва

«Клопотання детектива Національного антикорупційного бюро залишити без розгляду», - повідомила слідчий суддя Лариса Задорожна

12 квітня Вищий антикорупційний суд відмовився продовжувати строк досудового розслідування у справі про можливе незаконне преміювання стосовно ексголови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва.

«У задоволенні клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про продовження строків досудового розслідування(у справі Коболєва) відмовити. Ухвала оскарженню не підлягяє», - оголосив рішення слідчий суддя ВАКС Олег Федоров.

19 січня 2023 року прокурором САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому Голові правління НАК «Нафтогаз України», який, як вважає САП, зловживаючи своїм службовим становищем, забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

«У 2018 році голова правління, зловживаючи своїм службовим становищем, ініціював розгляд Наглядовою радою Компанії питання про погодження виплати премії за досягнення вагомих цілей, реалізацію важливих, стратегічних проектів працівникам НАК «Нафтогаз України», включаючи членів правління.

Пізніше посадовець підготував зміни та доповнення до Подання щодо виплати премії за екстраординарні досягнення, визначивши собі розмір премії у розмірі 10 млн доларів США. При цьому голова правління свідомо приховав від членів Комітету з призначень та винагород і Наглядової ради Компанії відомості про те, що для керівників підприємств, заснованих на державній власності, встановлено граничні розміри преміювання за підсумками роботи, а саме не більше 36 посадових окладів на рік. У результаті Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» погодила зміни, що забезпечило голові правління виплату премій. Слідством встановлено, що протягом 2018 року голові правління було незаконно нараховано та виплачено премій на суму, що перевищує максимально допустиму на 229 250 410 грн», - зазначили у САП.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду