Кабмін вніс зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій

17:27, 18 квітня 2023
Також врегульовано механізм подання документів для призначення допомоги при народженні дитини громадянам, у яких під час тимчасового перебування за межами України народилась дитина, і вони продовжують перебувати за кордоном.
Кабмін вніс зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд на засіданні 18 квітня вніс зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, Порядку призначення і виплати державної допомоги сімʼям з дітьми, Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сімʼям, Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сімʼї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги та постанов КМУ від 07.03.2022 N 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану» та від 19.04.2022 N 462 «Деякі питання надання пільг та житлових субсидій в умовах воєнного стану». Про це повідомив представник Уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Деталі змін поки не опубліковані, втім, за його словами передбачається наступне.

Врегульовано механізм подання документів для призначення допомоги при народженні дитини громадянам, у яких під час тимчасового перебування за межами України народилась дитина, і вони продовжують перебувати за кордоном.

Забезпечено надання допомоги малозабезпеченим сімʼям та допомоги на дітей одиноким матерям особам, щодо яких наявна заборгованість роботодавця зі сплати єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування.

Запроваджено єдиний підхід до врахування матеріального та майнового стану при призначенні допомоги малозабезпеченим сімʼям, державної допомоги сімʼям з дітьми і житлових субсидій, зокрема, у разі проведення отримувачами зазначених видів державної підтримки платіжних операцій.

Врегульовано питання надання житлових субсидій домогосподарствам, до складу яких входять особи, що перебували/перебувають у полоні, та надання житлових субсидій не лише за зареєстрованим, а й за задекларованим місцем проживання тощо.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська