Кабмін заборонив автомобільні номери з символікою агресії РФ

13:40, 24 квітня 2023
Згідно з рішенням уряду заборонені номерні знаки, що містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну.
Кабмін заборонив автомобільні номери з символікою агресії РФ
Джерело фото: МВС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів заборонив автомобільні номерні знаки, які містять символіку, яка асоціюється  з повномасштабним вторгненням РФ в Україну. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №367 від 21 квітня.

Згаданою постановою внесено зміни до постанови уряду від 11 липня 2000 р. № 1081 “Про запровадження номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються за індивідуальними замовленнями їх власників” та доповнено абзац шостий пункту 2 після слів “та іншими ознаками” словами “; символіку комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну”.

Таким чином рішення уряду заборонено замовляти номерні знаки для автівок, які містять, серед іншого символіку російського вторгнення в Україну. Потенційно під заборону можуть потрапити, зокрема літери Z, O, V.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Міністерство внутрішніх справ видало наказ, який передбачає можливість для українців замовляти індивідуальні цифрові номери на авто через Дію.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Обідіна
    Олена Обідіна
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Світлана Гушилик
    Світлана Гушилик
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Олександр Журибеда
    Олександр Журибеда
    заступник голови Святошинського районного суду міста Києва