Уряд вніс зміни до Порядку проведення державної атестації наукових установ

07:20, 29 квітня 2023
Кабмін уточнив редакцію низки положень Порядку з метою поширення його дії на заклади вищої освіти.
Уряд вніс зміни до Порядку проведення державної атестації наукових установ
Фото із відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

28 квітня внесено зміни до постанови Кабміну від 19.07.2017 №540 «Про затвердження Порядку проведення державної атестації наукових установ».

Зокрема, уточнено редакцію низки положень Порядку з метою поширення його дії на заклади вищої освіти.

Визначено, що особливості проведення державної атестації вищих військових навчальних закладів, закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання в частині провадження такими закладами наукової (науково-технічної) діяльності, наукових установ, що належать до сфери управління Міноборони, Мінʼюсту, Адміністрації Держприкордонслужби, МВС, ДСНС, Національної поліції, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, з урахуванням положень Порядку встановлюються нормативно-правовими актами державного органу, що забезпечує формування та реалізує державну політику у відповідній сфері, іншого державного органу, до сфери управління якого належать такі установи та заклади, погодженими з МОН.

Визначено строк проведення державної атестації для новоутворених та реорганізованих наукових установ та закладів вищої освіти.

Надано право науковій установі/закладу вищої освіти, яка/який за результатами державної атестації віднесено до групи Б або В, з метою покращення атестаційної оцінки проходити наступну державну атестацію через один рік з дати затвердження МОН результатів попередньої державної атестації.

Запроваджено новий розподіл наукових установ / закладів вищої освіти за результатами оцінювання ефективності їх наукової (науково-технічної) діяльності. Встановлено, що наукова установа, яка пройшла державну атестацію та за її результатами віднесена до класифікаційної групи I, II, ІІI або VI до набрання чинності зазначеними змінами вважається такою, що пройшла державну атестацію до кінця строку, визначеного для відповідної класифікаційної групи.

Також визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 02.08.2018 N 652 «Деякі питання проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності».

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду