ДБР затримало заступника директора Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз – правоохоронці брали за «правильну» експертизу 70 тисяч доларів

16:15, 15 травня 2023
Заступник директора Одеського інституту судових експертиз підозрюється в наданні згоди на отримання хабара.
ДБР затримало заступника директора Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз – правоохоронці брали за «правильну» експертизу 70 тисяч доларів
Джерело фото: dbr.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державне бюро розслідувань викрило в Одесі правоохоронців, які заробляли на закритті кримінальних проваджень. За «правильну» експертизу брали, як повідомляє Бюро, 70 тисяч доларів.

Як зазначає Бюро, працівники ДБР викрили групу правоохоронців, які вимагали гроші у фігурантів кримінальних проваджень за не притягнення їх до кримінальної відповідальності.

«Одна зі схем полягала у проведені замовних експертиз, до якої був залучений заступник директора Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз.

На «гарячому» була викрита оборудка з вимаганням хабара у директора приватного підприємства. Його підозрювали у розкраданні бюджетних коштів під час будівництва школи. За 70 тисяч доларів США зловмисники обіцяли йому зробити будівельно-технічну експертизу, результати якої стануть підставою закриття кримінального провадження відносно нього.

Працівники ДБР затримали заступника директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз – під час передачі обумовленої суми.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України) та обрання запобіжного заходу», зазначили у ДБР.

Слідчі дії тривають. Проводяться обшуки за місцями роботи та адресами проживання фігурантів. Встановлюється повне коло осіб, причетних до оборудки.

В свою чергу, заступник міністра юстиції Андрій Гайченко прокоментував це наступним чином.

«Стрімка дорога в одну сторону в напрямку з Мінʼюсту - всім, кому мало і хочеться більше за рахунок поборів.

Дякую правоохоронним органам за реакцію та співпрацю.

Розповідаю:

Заступник директора та завлаб Одеського інституту судових експертиз підозрюються в наданні згоди на отримання хабара. Співробітники ДБР проводять обшуки.

Документи і матеріали наглядового провадження по судовій будівельно-технічній експертизі вилучені, робота триває.

Максимально сприяємо правоохоронцям.

Коротко про наслідки: заступник директора та завлаб відсторонені від діяльності у системі Мінʼюсту;чекаю і на подальші жорсткі процесуальні дії від правоохоронних органів.

Сором, ганьба і черговий урок для всіх інших», - зазначив Андрій Гайченко.

Автор: Наталя Маченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області