Верховна Рада скасувала святкування 9 травня

16:17, 29 травня 2023
Передбачається скасування святкування дня перемоги 9 травня. Натомість 8 травня буде відзначатися день пам’яті та перемоги.
Верховна Рада скасувала святкування 9 травня
Джерело фото: newch.tv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна рада ухвалила у першому читанні та в цілому президентський законопроєкт №9278 про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років, який передбачає відзначення деня Перемоги 8 травня і скасувати святковий день 9 травня. За відповідне рішення проголосували 317 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 73 Кодексу законів про працю та вилучити з переліку святкових днів 9 травня. 9 травня буде робочим днем.

Натомість передбачається відзначення 8 травня Дня пам'яті та перемоги над нацизмом  у Другій світовій війні 1939 – 1945 років.

Як зазначається у пояснювальній записці, у європейських державах ця перемога щороку відзначається 8 травня в день капітуляції нацистської Німеччини – вшануванням пам’яті полеглих у Другій світовій війні.

«З огляду на зазначене та з метою відновлення історичної правди та справедливості Україна як невід’ємна частина великої європейської родини має відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років разом з усією Європою і всім цивілізованим демократичним світом саме 8 травня», - зазначається у записці.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 9 травня дня Європи.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва