Військовослужбовцям пропонують збільшити відпустку до 30 днів

09:42, 30 травня 2023
Наразі військовослужбовці мають право на відпустку 10 календарних днів.
Військовослужбовцям пропонують збільшити відпустку до 30 днів
Фото: ЕРА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Військовослужбовцям під час воєнного стану можуть надати право використовувати частину щорічної відпустки тривалістю 30 календарних днів із можливістю поділу на частини (на сьогоднішній день – 10 календарних днів).

Зміни передбачені законопроектом 9342, який 29 травня зареєстрували у Верховній Раді глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, спікер Руслан Стефанчук та інші.

Так, змінами пропонується в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям надавати частину щорічної основної відпустки тривалістю 30 календарних днів, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше як 10 календарних днів.

Кожна із зазначених відпусток надається без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець. Частина щорічної основної відпустки може бути надана частинами не більше трьох протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Також народні депутати пропонують платити щомісяця військовослужбовцям строкової військової служби додаткову винагороду у розмірі 6000 грн пропорційно часу проходження військової служби.

Крім цього, у Законі «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» пропонується передбачити, що під час дії воєнного стану військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода від 30 до 100 тисяч грн пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань в порядку, розмірах та на умовах, встановлених Урядом.

Військовослужбовцям, які отримали травму (поранення, контузію, каліцтво) пов’язану із захистом Батьківщини під час ведення бойових дій, та які зараховані у розпорядження відповідного командира під час тимчасової непридатності до військової служби, встановленою військово-лікарською комісією, щомісячно виплачується додаткова винагорода у розмірі 6000 грн протягом всього часу перебування у розпорядженні.

Курсантам вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки пропонується щомісячно виплачувати додаткову винагороду у розмірі 2350 грн пропорційно часу навчання.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва