Рада зобов’язала газети рік зберігати примірники кожного номера

11:44, 2 червня 2023
Верховна Рада ухвалила закон, яким, зокрема зобов’язала газети протягом року зберігати примірники кожного номера. Кількість примірників, які слід зберігати, депутати не уточнили.
Рада зобов’язала газети рік зберігати примірники кожного номера
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада зобов’язала редакції газет зберігати примірники кожного номера протягом року з моменту виходу. Це передбачено ухваленим у другому читанні та в цілому законом про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо імплементації норм європейського законодавства у національне законодавство України шляхом імплементації окремих положень acquis ЄС у сфері аудіовізуальної реклами (Європейської конвенції про транскордонне телебачення, Директиви Європейського парламенту та Ради 2010/13/ЄС про аудіовізуальні медіа послуги від 10 березня 2010 року зі змінами, внесеними Директивою (ЄС) 2018/1808 від 14 листопада 2018 року) та до деяких інших законів авторства групи депутатів з фракції «Слуга народу» та опозиції серед яких

Зазначеним законом доповнено закон «Про медіа» новим абзацом такого змісту: "Суб’єкти у сфері друкованих медіа зобов’язані зберігати примірники кожного випуску друкованого медіа протягом одного року з моменту їх поширення". При цьому кількість примірників, яку потрібно зберігати законодавець не уточнив.

Для порівняння до закону про медіа перенесено норму з закону «Про друковані засоби масової інформації», якою друковане медіа було зобов’язано безполатно передати контрольний примірник газети реєструючому органу.

Цим же документом депутати змінили строк повноважень членів наглядових рад місцевих телекомпаній, які представляють відповідний місцевий депутатський корпус. Тепер строк повноважень членів наглядової ради, які представляють депутатські фракції (депутатські групи), становить три роки(було чотири), а членів від регіональних (місцевих) творчих спілок журналістів та громадських об’єднань  і надалі чотири роки.

При цьому одна й та сама особа не може входити до складу наглядової ради більше ніж два строки підряд незалежно від тривалості таких строків.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила закон, яким передбчила можливість збільшення кількості реклами на телебаченні.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва