Зеленський підписав закон про зняття обмежень на строк оренди державного та комунального майна під час воєнного стану

14:38, 20 червня 2023
Підписаним законом скасовано норму про те що строк договорів оренди державного та комунального майна, укладених під час воєнного стану, не може перевищувати 12 місяців після його припинення.
Зеленський підписав закон про зняття обмежень на строк оренди державного та комунального майна під час воєнного стану
Фото: budport.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом закон про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" щодо оптимізації структури Фонду державного майна України авторства групи депутатів з фракції “Слуга народу” та опозиції серед яких лідер монобільшості Давид Арахамія, яким, зокрема скасовано обмеження на строк договорів оренди державного та комунального майна, які було укладено під час воєнного стану.

Підписаним законом внесено зміни до закону “Про оренду державного та комунального майна” та, зокрема, виключено з зазначеного документу пункт 6-2 перехідних положень. Зазначеним пунктом визначено, що строк дії договорів оренди державного майна, які укладаються під час дії воєнного стану, не може перевищувати 12 місяців після припинення чи скасування воєнного стану.

Також зазначений закон передбачає реорганізацію Фонду державного майна. В рамках неї регіональні відділення  Фонду будуть ліквідовані. Їх перетворять у структурні підрозділи ФДМУ з єдиним центральним керівним апаратом.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада схвалила зміни до законодавства, якими заборонила призначати керівниками державних підприємства підсанкційних осіб.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду