Кабмін збільшив Мін’юсту обсяг видатків на оплату праці адвокатів БПД на 7,47 млн грн

08:00, 4 грудня 2023
Водночас на 24 млн грн зменшено видатки на залучення юридичних консультантів, які займаються представництво України в закордонних судах.
Кабмін збільшив Мін’юсту обсяг видатків на оплату праці адвокатів БПД на 7,47 млн грн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерству юстиції перерозподілили видатки в частині забезпечення представництва в іноземних судах та виконання рішень ЄСПЛ. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на своєму засіданні 1 грудня.

Так, вирішено зменшити на 24 млн грн видатки на залучення юридичних консультантів, які займаються представництво України в закордонних судах. І – відповідно збільшити видатки на виконання рішень іноземних судів та на оплату послуг адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу.

Як повідомив представник Уряду в парламенті Тарас Мельничук, здійснено у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству юстиції на 2023 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків споживання шляхом:

  • зменшення їх обсягу за програмою «Забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спорів, розгляду у закордонних юрисдикційних органах справ за участю іноземного субʼєкта та України, а також забезпечення представництва України в Європейському суді з прав людини» на 24 млн. 17 тис. гривень та
  • збільшення їх обсягу за програмою «Платежі на виконання рішень закордонних юрисдикційних органів, прийнятих за наслідками розгляду справ проти України» на 16 млн. 543,3 тис. гривень та
  • збільшення їх обсягу за програмою «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» на 7 млн. 473,7 тис. гривень з метою забезпечення виконання Україною як державою - членом Ради Європи винесених рішень Європейського суду з прав людини та виконання центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги контрактних зобовʼязань перед адвокатами за надані послуги безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін затвердив граничні значення розміру винагороди адвоката за надання правничої допомоги.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва