Кабмін затвердив форму службового посвідчення, яке має показати ТЦК при перевірці документів

15:39, 1 липня 2024
Уряд показав, як має виглядати службове посвідчення представника ТЦК.
Кабмін затвердив форму службового посвідчення, яке має показати ТЦК при перевірці документів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», відповідно до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою 560, під час перевірки військово-облікового документа уповноважений представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) зобов’язаний назвати своє прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності), посаду, а також пред’явити посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, разом з паспортом громадянина (посвідченням офіцера, військовим квитком).

У абзаці 7 п. 31 цього Порядку визначено, що призначення представників ТЦК, відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ, структурних підрозділів районних, міських держадміністрацій (військових адміністрацій), виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад та підприємств (установ, організацій), уповноважених вручати повістки, здійснюється наказом відповідного керівника, який є підставою для видачі посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки.

Кабмін вніс зміни до цієї постанови, врегулювавши форму такого посвідчення та порядок видачі.

Так, відповідно до змін, службове посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, видається на підставі наказу відповідного керівника, визначеного в абзаці 7 пункту 31 цього Порядку, головою (начальником) обласної, Київської та Севастопольської міської, районної держадміністрації (військової адміністрації), засвідчується його особистим підписом та скріплюється гербовою печаткою. Таке посвідчення дійсне на території адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюється юрисдикція відповідної місцевої держадміністрації (військової адміністрації), головою (начальником) якої видано посвідчення, у разі пред’явлення паспорта громадянина України (посвідчення офіцера, військового квитка).

Також затверджено його форму.

Нижче наводимо, які поля мають бути заповнені у цьому посвідченні.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд