Якщо генератор не придбають протягом 90 днів – мають повернути кошти: Кабмін встановив обмеження

09:00, 6 липня 2024
Кабмін обмежив 90 днями можливість придбання генераторів за рахунок державної підтримки і додав вимогу надіслання фото генератора з відміткою геолокації.
Якщо генератор не придбають протягом 90 днів – мають повернути кошти: Кабмін встановив обмеження
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабмін 5 липня вніс зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії. Тобто, генератори.

А саме – запроваджено обмеження строків до 90 календарних днів для придбання та встановлення гібридних систем електропостачання у власних домогосподарствах за рахунок державної підтримки.

Передбачено, що у разі невстановлення фізичною особою відповідного обладнання, громадянин має повернути отриману державну допомогу (компенсація відсоткової ставки) та в подальшому сплачувати відсоткову ставку за користування банківськими коштами у повному обсязі.

Визначено порядок моніторингу цільового використання встановленої гібридної системи електропостачання шляхом надсилання фізичною особою уповноваженому банку засобами електронного зв’язку фотографії з відміткою геолокації, а також даних про обсяги споживання електроенергії по особовому рахунку.

Також збільшено строк, на який можуть бути надані кредитні кошти до 10 років.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва