Суддя Ірпінського міського суду Київської області тимчасово відсторонений від правосуддя

15:36, 14 червня 2017
Дисциплінарна палата ВРП вирішила тимчасово відсторонити суддю Ірпінського міського суду Київської області Шумко Володимира Анатолійовича.
Суддя Ірпінського міського суду Київської області тимчасово відсторонений від правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Згідно п. 7 ст. 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та ч. 2 ст. 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», з огляду на рішення, прийняте Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 14 червня 2017 року, суддя Ірпінського міського суду Київської області Шумко Володимир Анатолійович тимчасово відсторонений від правосуддя.

У разі прийняття органом, який розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади, такий суддя автоматично тимчасово відсторонюється від правосуддя до прийняття рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя.

Судді вважаються тимчасово відстороненими від правосуддя без прийняття Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Термін дії відсторонення судді від правосуддя — до прийняття Вищою радою правосуддя рішення про його звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Нагадаємо, в 2015 році до Вищої кваліфікаційної комісії суддів надійшли скарги щодо неналежної поведінки судді Володимира Шумко.

Суддя ухвалював рішення щодо учасників масових акцій громадянського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

За результатами дисциплінарного провадження ВККС прийняла рішення направити рекомендації до Вищої ради юстиції для вирішення питання про внесення подання про звільнення судді з посади за порушення присяги.

Нагадаємо, 12 червня Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийняла рішення відкрити дисциплінарні справи стосовно трьох суддів.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді