У Мережі з'явилися відповіді на тестові питання за конкурсом до Верховного Суду

12:25, 2 серпня 2017
Один з кандидатів до Верховного Суду розмістив відповіді на тестові завдання.
У Мережі з'явилися відповіді на тестові питання за конкурсом до Верховного Суду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кандидат в Верховний Суд, суддя Брянківського міського суду Луганської області Віталій Снегірьов розмістив свої варіанти відповідей на тестові питання, які були частиною іспиту під час конкурсу.

Відповіді стосуються конкурсу в Касаційний кримінальний суд ВС. Як зазначає сам Снегірьов, відповіді не є 100% -во вірними: «Абсолютно вірні відповіді тільки у ВККС. Ми ж розміщуємо свої пропозиції відповідей, кожен може долучитися до обговорення та висловити свою думку і спільно ми знайдемо найбільш вірні відповіді».

Примітно, що свої варіанти відповідей розмістили і інші, зокрема, Наталія Алексашина.

Раніше ми писали про те, що на етапі тестування екзаменовані повинні були обробити 120 питань, у кожному з яких пропонувалося 4 варіанти відповіді. Перелік питань завчасно був розміщений на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів, щоб надати кандидатам можливість підготуватися належним чином.

При підготовці претенденти на суддівські крісла звернули увагу на те, що деякі завдання вимагають серйозного доопрацювання. Силами осіб, відповідальних за проведення конкурсу, питання були вдосконалені, що відзначили і самі конкурсанти. Однак залишилися деякі моменти, на які кандидати звернули увагу «Судово-юридичної газети». З огляду на те, що тестові питання можуть бути використані в подальшій роботі з відбору кадрів в судову систему, ми провели аналіз «проблемних» тестів в публікації «Питання зі знаком питання».

Відзначимо, що в ході добору до місцевих судів частина завдань для перевірки загальних правових знань та антикорупційного законодавства буде взята з уже наявної тестової бази, а частина завдань будуть підготовлені Національною школою суддів.

При цьому складних питань, що стосуються практики касаційних судів, які використовувалися під час конкурсу до Верховного Суду, відбірковий іспит для кандидатів у судді місцевих судів не передбачає.

Нагадаємо, що Віталій Снегірьов не був допущений до кваліфікаційного оцінювання за результатами спеціальної перевірки.

Автор: Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду