ВРП звернеться в ГПУ через втручання в діяльність судді

10:45, 31 серпня 2017
Вища рада правосуддя прийняла рішення звернутися до Генеральної прокуратури і Національної поліції України щодо неналежного виконання заходів щодо забезпечення незалежності суддів.
ВРП звернеться в ГПУ через втручання в діяльність судді
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці не надали належної охорони Святошинському районному суду міста Києва під час розгляду кримінальних справ у відношенні п'яти екс-співробітників МВС.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Вища рада правосуддя (далі — ВРП) під час засідання 29 серпня 2017 року розглянула повідомлення судді Святошинського районного суду міста Києва Сергія Дячука про втручання в діяльність судді при здійсненні правосуддя, яке надійшло в ВРП 16 січня 2017 року.

Доповідач з даного питання — член ВРП Тетяна Малашенкова повідомила, що мова йде про події в період з листопада 2016 року по 10 січня 2017-го при розгляді судом присяжних Святошинського районного суду міста Києва під головуванням судді Сергія Дячука кримінальної справи стосовно колишніх співробітників МВС України Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченко, Сергія Тамтури і Олега Янишевського, які обвинувачуються в скоєнні злочинів, передбачених, зокрема, п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Під час судового розгляду цієї справи протягом зазначеного періоду радикально налаштованими особами, які ідентифікували себе як «С14», здійснювалися провокації, які унеможливлювали проведення судового засідання через небезпеку для присутніх в ньому учасників судового розгляду і які зривали судові засідання. Зокрема, були перервані і відкладені на інший день допити свідків і потерпілих, які є родичами загиблих під час масових акцій протесту 20 лютого 2014 і спеціально прибули на судове засідання з іншої місцевості на заздалегідь запланований допит.

Про факти втручання в діяльність суду по здійсненню правосуддя суддя Сергій Дячук повідомив правоохоронним органам та Раді суддів України для відповідного реагування, в тому числі для вжиття заходів щодо належної охорони будівлі суду і підтримання громадського порядку в залі суду.

Як повідомила доповідач Тетяна Малашенкова, під час попередньої перевірки повідомлення Дячука направлені запити в ГПУ і Головне управління НПУ в м. Києві, з відповідей на які вбачається, що до сих пір не виявлені і не притягнуті до відповідальності особи, винні в незабезпеченні належної охорони суду і втручанні в діяльність суддів.

За результатами розгляду повідомлення ВРП прийняла рішення внести до ГПУ подання про притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими допущена бездіяльність по невнесенню до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за заявою (повідомленням) виконуючого обов'язки судді Дячука від 12 січня 2017 року про події, які мали місце в ніч з 8 на 9 січня 2017 року і 10 січня 2017 біля будівлі Святошинського районного суду міста Києва, і звернутися до правоохоронців про проведення службового розслідування обставин, викладених в повідомленні вищевказаного судді від 12 січня 2017 року щодо незабезпечення правоохоронцями громадського порядку в суді 10 січня 2017 року.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва