Іспит в приватні виконавці: названі головні причини для сумнівів

12:12, 12 жовтня 2017
Кваліфікаційна комісія, що приймала іспити у кандидатів в приватні виконавці, повинна розібратися з усіма проблемами, виявленими їх учасниками.
Іспит в приватні виконавці: названі головні причини для сумнівів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Таку думку висловив «Судово-юридичній газеті» член громадської ради при Мін'юсті в 2011-2012 роках Юліан Хорунжий.

На його думку, результат останніх іспитів кандидатів в приватні виконавці (тест здав один претендент) дуже дивний, адже раніше таких проблем не було, 70-80% кандидатів отримували остаточний позитивний результат. Факт майже стовідсоткової нездачі іспитів викликає здивування і змушує сумніватися, хоча б чисто виходячи з теорії ймовірності.

«Кандидати стверджують, що були внесені правки в саму систему питань, і це могло спричинити за собою деякі непрогнозовані зміни. Всі проблемні моменти, які побачили кандидати при здачі іспиту, повинні бути перевірені комісією. Адже сформована ситуація не є нормальною, їй потрібно дати відповідну оцінку. Зміни повинні бути передбачені і внесені!» — сказав Юліан Хорунжий.

Він також вважає, що необхідно збільшити кількість легких питань на першому етапі. У той же час експерт вважає за потрібне скоротити більш складний третій етап, коли кандидати виконують практичне завдання, адже зараз перелік питань для нього більший, ніж для кандидатів на посади суддів Верховного Суду.

Як уже повідомляла «Судово-юридична газета», Мін'юст прийняв рішення відмовити у видачі посвідчень приватного виконавця 19 особам.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду