Зеленський затвердив склад Комісії з відбору кандидатів до Вищої ради правосуддя, документ

18:14, 23 липня 2022
Конкурс на посаду ВРП за квотою Президента: Зеленський затвердив положення та склад комісії.
Зеленський затвердив склад Комісії з відбору кандидатів до Вищої ради правосуддя, документ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №527/2022 «Питання конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя». Документ з’явився на офіційному сайті Глави держави.

«З метою забезпечення проведення конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України відповідно до частини другої статті 131 Конституції України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя, на виконання Закону України "Про Вищу раду правосуддя" постановляю:

  1. Затвердити Положення про проведення конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя (додається).
  2. Утворити конкурсну комісію з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя (далі – конкурсна комісія) та затвердити її персональний склад (додається).
  3. Конкурсній комісії забезпечити проведення конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя.
  4. Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 30 жовтня 2019 року № 785/2019 "Питання добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя".
  5. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування», — йдеться у тексті указу.

СКЛАД конкурсної комісії з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя:

ГРИНЧАК Сергій Васильович – доцент кафедри кримінального права № 1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат юридичних наук, доцент (за згодою)

ДІДИЧ Тарас Олегович – професор кафедри теорії та історії права та держави Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор юридичних наук, професор (за згодою)

КОФМАН Борис Якович – професор кафедри права, політології та міжнародних відносин Університету імені Альфреда Нобеля, доктор юридичних наук, професор (за згодою)

ОЧЕРЕТНИЙ Сергій Степанович – суддя апеляційного суду Харківської області у відставці (за згодою)

ТРОПІН Захар Володимирович – доцент кафедри міжнародного права Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук, доцент (за згодою).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді