Голова КГС ВС Богдан Львов: Громадянства росії, як і паспорта та податкового номера, не отримував, не мав і не маю

08:20, 16 вересня 2022
Богдан Львов: Переконаний, що поширення недостовірної інформації стосовно мене спрямоване на вивільнення посади голови суду, що має полегшити вплив на результати розгляду господарських спорів з боку зацікавлених осіб.
Голова КГС ВС Богдан Львов: Громадянства росії, як і паспорта та податкового номера, не отримував, не мав і не маю
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов оприлюднив позицію у відповідь на розслідування журналістів стосовно начебто наявності у нього російського паспорта. Нижче наводимо її дослівно.

«ЗАЯВА

про спростування недостовірної інформації

15 вересня 2022 року в засобах масової інформації поширено відомості про нібито наявність у мене російського громадянства та можливий, у зв’язку з цим, вплив на розгляд судових справ.

Водночас мені така інформація стала відома ще 13 вересня 2022 року під час інтерв’ю з журналістом.

Ця інформація дійсності не відповідає та є «фейком».

Громадянства росії (як і паспорта та податкового номера) не отримував, не мав і не маю.

Працюю суддею України майже 30 років. З квітня 2014 року очолюю касаційну інстанцію господарської юрисдикції. За ці роки судом розглянуто багато господарських справ: про стягнення великих сум (зокрема, з газпрому стягнуто більше 170 млрд грн на користь України, міноборони росії відмовлено в стягненні з України більше 3 млрд грн); із поверненням державі (в особі Фонду державного майна України, Міністерства оборони, «Укроборонпрому») від комерційних структур нерухомого майна, земельних ділянок, об’єктів військового призначення (зокрема, аеродрому під Києвом, шпиталю); задоволено багато різноманітних позовів органів прокуратури (у тому числі й САП), НАБУ до олігархічних груп тощо.

Жодного випадку надання переваги росії чи пов’язаним з нею підприємствам не було.

Переконаний, що поширення недостовірної інформації стосовно мене спрямоване на вивільнення посади голови суду (примусово чи за власним бажанням), що має полегшити вплив на результати розгляду господарських спорів з боку зацікавлених осіб.

За таких обставин 15 вересня 2022 року, ще до поширення ЗМІ відповідної інформації, я звернувся з цього приводу з офіційною заявою до правоохоронних органів.

Категорично засуджую агресію росії проти нашої країни та разом з іншими допомагаємо усіма можливими засобами ЗСУ перемогти ворога».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді