Як стаж впливатиме на розмір пенсії українців

20:30, 3 серпня 2017
Страховий стаж вплине на вік виходу на заслужений відпочинок
Як стаж впливатиме на розмір пенсії українців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як пише Повінь.com.ua, згідно пенсійної реформи в Україні, Міжнародний валютний фонд хотів збільшити вік виходу на пенсію до 63 років.

На сьогоднішній день чоловіки можуть виходити на пенсію в 60 років, жінки — в 57 років і 6 місяців, якщо відсутні інші пільги за віком.

Наприклад жінкам у віці 55 років і мають 30 років стажу покладається достроковий вихід на заслужений відпочинок.

Крім цього, схема пенсійної реформи передбачає збільшення з 15 до 25 років страхового стажу для виходу на пенсію в 60 років. В даний момент пенсії отримують громадяни, які мають страховий стаж 15 років і яким стукнуло 60 років.

 

Також реформа передбачає, що громадяни, яким не вистачає стажу, зможуть оплатити внески за недостачу років (не більше 5 років).

Так, для реєстрації пенсії в 60 років необхідно буде мати 35-річний стаж. З цього стажу 25 — страховий, який нараховував з 1 липня 2000 року.

Для призначення пенсії в 63 роки буде необхідний стаж роботи від 25 до 35 років. А при наявності стажу від 15 до 25 років пенсія буде нарахована лише в 65 років.

Відзначається, що якщо вислуга років менше 15, то управління соціального захисту мають право призначити виключно соцдопомогу після того, як виповнилося 65 років.

 

Якщо говорити про процес призначення пенсій з 1 січня 2018 року, їх отримають ті, кому є 60 років, їх стаж 25 років, з яких 15 — страховий, який буде враховуватися з початку липня 2000 року до 1 січня 2018 року.

Так 16 червня 2017 року Нацрада реформ запропонувала перенести збільшення мінімального страхового стажу на 1 січня 2020 року. Це робиться для того, щоб адаптувати громадян до змін.

Нагадаємо, 14 липня Парламент проголосував за законопроект №6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, скількох українців торкнеться початковий етап модернізації пенсій.

Президент України Петро Порошенко ініціював початок підвищення пенсій на осінь.

Також прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав число українців, яким піднімуть пенсії.

 
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду