Розмір пенсії залежатиме від трьох факторів

15:14, 4 серпня 2017
На розмір пенсії українців впливають три важливі чинники.
Розмір пенсії залежатиме від трьох факторів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

При нарахуванні пенсійних виплат враховуються такі чинники, як середня зарплата, середня зарплата в Україні і тривалість стажу, повідомляє «Сегодня».

– Середня заробітна плата застрахованої особи. При розрахунку пенсії враховується персональна заробітна плата людини за всі періоди роботи, починаючи з першого липня 2000 року.

– Середня зарплата в Україні, з якої сплачено страхові внески, за даними Пенсійного фонду України, за попередні три роки. Наприклад, за минулі три роки це 3 764 грн. Сьогодні вісім мільйонів українців отримують пенсії з урахуванням середньої по країні зарплати в 1 198 гривень.

– Тривалість страхового стажу, протягом якого працівник платив пенсійні внески. Трудовий стаж до 2000 року враховується нарівні зі страховим.

Важливо знати, що, крім пенсії «від держави», українці можуть брати участь в приватних пенсійних фондах. На сьогоднішній день близько мільйона працюючих українців вкладають кошти в недержавні пенсійні фонди. Таким чином при досягненні 60 років вони зможуть отримувати дві пенсії — від держави і з приватного фонду. Але слід врахувати, що в таких фондах є свої ризики.

Раніше Кабінет міністрів України на чолі з Володимиром Гройсманом затвердив пакет законів 1.7, 1.8, 1.9, 1.10 з рекомендаціями Національної ради реформ, що стосуються пенсійної реформи в Україні.

Як повідомлялося раніше, уряд прийняв рішення на першому етапі пенсійної реформи заморозити номінальний показник дефіциту Пенсійного фонду і направити отримані кошти на підвищення пенсій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду