Вибухи на артскладах під Вінницею: відео та важливі подробиці події

00:20, 27 вересня 2017
У селищі Калинівка, в 20 км від Вінниці, почалася масштабна пожежа на великому складі боєприпасів.
Вибухи на артскладах під Вінницею: відео та важливі подробиці події
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Про атаку на військовий арсенал, ввечері 26 вересня, повідомив журналіст Юрій Бутусов. За його словами, в Калинівці під Вінницею розташований найбільший склад боєприпасів Збройних сил України.

«Вибухи чути в місті, добре помітний розліт боєприпасів після вибухів. Склад в Калинівці має загальну площу понад 1000 гектарів і забитий боєприпасами різних типів. Місце відкрите, норми завантаження перевищені в кілька разів», — розповів Бутусов у себе на Facebook.

Журналіст констатує, що вибухнув уже четвертий склад за два роки, який був одним із стратегічних. «Ворог продовжує планомірно завдавати ударів по військовій інфраструктурі України. Ця катастрофа позбавляє нас величезних запасів боєприпасів», — заявив Бутусов.

Нагадаємо, що 22 вересня сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів на артскладах під Маріуполем. А в березні гриміли вибухи на артскладах в Балаклії (Харківська область).

Також в жовтні 2015 року загорілися артилерійські склади в місті Сватове в Луганській області.

За інформацією очевидців, вибухи чутно за багато кілометрів від епіцентру, вибуховою хвилею вибивало стекло в будинках. В околицях Калинівки зайнялися поля і ліс. Жар від пожежі видно за багато кілометрів від арсеналу.

З чуток, оголошена евакуація населення в радіусі 40 км, жителі ховаються в бомбосховищах. Серед населення Калинівки зріє паніка.

Через вибухи перекрито Київське шосе під Вінницею. Також рішенням Украероцентру закрито повітряний простір в радіусі 50 км від зони спалаху, від поверхні до необмеженої висоти.

У Генштабі підтвердили факт пожежі на військовому арсеналі під Вінницею (загоряння, за інформацією військових, відбулося близько 22:00, 26 вересня), але не уточнили, чи слід вважати це диверсією. Даних про постраждалих поки немає. За даними МВС, для гасіння вогню задіяні два пожежних танки. До місця НС терміново вилетів начальник Генштабу Віктор Муженко.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді