Стало відомо, яка область лідирує за темпами зростання зарплат в Україні

15:32, 31 жовтня 2017
Істотне підвищення рівня оплати праці відбулося у працівників сфери обслуговування в Житомирській області.
Стало відомо, яка область лідирує за темпами зростання зарплат в Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Житомирська область лідирує за темпами зростання зарплати в порівнянні з іншими областями України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Житомирської обласної державної адміністрації.

Відзначається, у вересні 2017 року Житомирщина посіла 6 місце серед інших регіонів України з показником в 6 тис. 106 грн середньої заробітної плати працівників області, що майже на 45% більше, ніж було у вересні минулого року.

Так, згідно зі статистикою, середня заробітна плата працівників області за вересень цього року склала 6 тис. 106 грн і зросла в порівнянні до відповідного періоду минулого року на 44,8%, коли в Україні цей показник становить 37,2%. У рейтингу областей Житомирщина у вересні посіла 6 місце за цим показником і 7 місце — за показником реальної заробітної плати з урахуванням індексу споживчих цін.

Найбільше підвищили зарплату «бюджетникам», зокрема, працівникам освіти — на 72,6%, а також працівникам підприємств переробної промисловості — на 47,5%.

В обладміністрації додали, що у працівників сфери обслуговування оклад підвищився на 62%

Заступник директора департаменту праці та соцзахисту ОДА Світлана Бойм підкреслила, що даний показник досягнутий завдяки легалізації заробітної плати та зайнятості в цій сфері.

«Завдяки спільній роботі департаменту і органів Держфіскальної служби в області легалізована праця 3939 громадян, що на 28% (852 особи) більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Донараховано 2,7 млн грн. податків і платежів до бюджетів», — сказала вона.

Крім цього, в області кількість найманих працівників у фізичних осіб-підприємців за 9 місяців цього року зросла в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 20,6%, а кількість роботодавців збільшилася на 1 тис. 319 чоловік.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, за даними Держстату середня заробітна плата за вересень в Україні відзначилася на показники в 7351 грн.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України