Раді рекомендують забезпечити будівництво мережі укриттів для захисту населення

20:00, 26 липня 2022
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроект, який забезпечить будівництво мережі укриттів для захисту населення.
Раді рекомендують забезпечити будівництво мережі укриттів для захисту населення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроект, який забезпечить будівництво мережі укриттів для захисту населення. Про це йдеться на офіційному порталі парламенту.

Законопроектом про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій (реєстр. №7398) передбачено вжиття додаткових заходів у сфері містобудівної діяльності, пов’язаних із захистом населення від вибухів, вибухових хвиль, ураження небезпечними хімічними, радіоактивними і біологічно небезпечними речовинами, а також будівництво мережі захисних споруд цивільного захисту, спроможних забезпечити або суттєво підвищити рівень безпеки від воєнних злочинів.

Проектом Закону пропонується:

  • включення до складу містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту;
  • включення до складу проектної документації на будівництво об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками, та інших об'єктів, визначених Кабінетом Міністрів України розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту, у складі якого може передбачатися будівництво захисних споруд цивільного захисту або споруд подвійного призначення;
  • встановлення строків приведення у готовність до прийому населення захисних споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення, найпростіших укриттів незалежно від форми власності у разі переведення єдиної державної системи цивільного захисту, її складових в режим підвищеної готовності, надзвичайної ситуації, надзвичайного стану та в особливий період.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді