Електронний рецепт на антибіотики: як українцям, які тимчасово вимушені змінити місце свого проживання, отримати рецепт

22:40, 30 липня 2022
Чи потрібна декларація для отримання е-рецепта.
Електронний рецепт на антибіотики: як українцям, які тимчасово вимушені змінити місце свого проживання, отримати рецепт
Джерело фото: poglyad.tv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З серпня українці будуть отримувати електронний рецепт на антибіотики. Така можливість стане доступною для закладів охорони здоровʼя, які уже зареєстровані та працюють з електронною системою охорони здоровʼя.

Втім, норма про відпуск антибактеріальних препаратів за рецептом не є новою, з серпня почне працювати новий цифровий інструмент – електронний рецепт.

Так, у МОЗ відповіли, чи потрібна декларація для отримання е-рецепта.

«Для отримання електронного рецепта на антибіотики декларація не обовʼязкова. Втім, пацієнт має бути зареєстрований в електронній системі охорони здоровʼя. Це можна зробити двома способами: уклавши декларацію з сімейним лікарем, або безпосередньо зареєструвавшись на прийомі у будь-якого лікаря. Для цього пацієнту достатньо мати документ, що посвідчує особу (внутрішній чи закордонний паспорт, ID-картка, дітям – свідоцтво про народження) та реєстраційний номер облікової картки платника податків (ІПН) (обовʼязково для всіх, хто досягнув 14-річного віку, виключення – пацієнт відмовився від набуття такого номера, що підтверджується відповідною позначкою у паспорті пацієнта);

Це означає, що ті українці, які тимчасово вимушені змінити місце свого проживання, зможуть отримати рецепт у лікаря без наявності декларації», - сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва