Загибель Вадатурського була не випадковістю, а умисним убивством – Подоляк

15:32, 31 липня 2022
За його словами, ракета влучила у конкретне крило – спальню.
Загибель Вадатурського була не випадковістю, а умисним убивством – Подоляк
Фото: nv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що загибель українського бізнесмена, гендиректора компанії «Нібулон» Олексія Вадатурського від ракетного обстрілу спланувала Росія. Про це він написав на своїй сторінці у Telegram.

«Загибель Олексія Вадатурського, на мою думку, була не випадковістю, а цілком продуманим і організованим умисним вбивством... Точне влучання ракети не просто у будинок а у конкретне крило – спальню – не залишає сумнівів у наведенні та коригуванні удару. Ще раз: Вадатурського зробили конкретною ціллю», – написав Подоляк.

Він підкреслив, що Вадатурський був одним із найбільших аграріїв країни, головною людиною в регіоні та великим роботодавцем. Подоляк вважає, що росіяни продовжують кампанію терору, намагаючись залякати і дестабілізувати українське суспільство.

«На думку кремлівських маніяків, кампанія з резонансних терактів високої інтенсивності (знущання над нашими полоненими та їхні каліцтва, зафіксовані на відео, ракетна атака на вінницький Будинок офіцерів, термобаричний внутрішній підрив барака з нашими хлопцями в Оленівці та точковий удар по відомій особі) до зерна) має змусити українців опуститися на коліна, відкрити ворота та здати державу», – написав радник глави ОП.

Він підкреслив, що хоча кожен злочин росіян змушує українців відчувати біль, вони проживають його і стають тільки більш загартованими.

Подоляк висловив співчуття родині та близьким Вадатурського. «Він був Героєм України, відданим державі, фанатиком своєї справи та легендою українського бізнесу», – написав він.

«В історії ще не було випадку, коли терористи змусили б когось здатися. Росія зробила величезну помилку, ставши на цю слизьку стежку. Ця помилка стане для неї не просто катастрофічною – вона впише слово «Росія» чорними літерами у світову історію», – резюмував Подоляк.

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», унаслідок масованого ракетного обстрілу міста Миколаєва з боку російських військ загинув генеральний директор ТОВ СП «Нібулон», Герой України Олексій Вадатурський та його дружина Раїса.

Також ми писали, з’явилося відео з місця інциденту.

Крім того, оприлюднили фото із зруйнованого будинку Олексія Вадатурського.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області