Уряд прийняв постанову, яка спростить автоматизацію держпослуг для українців

11:47, 6 серпня 2022
В Мінцифрі кажуть, що це дозволить швидко отримувати необхідний результат, а також заощадить багато часу.
Уряд прийняв постанову, яка спростить автоматизацію держпослуг для українців
Джерело фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мінцифра повідомляє, що Уряд ухвалив постанову, що дозволить швидше впроваджувати держпослуги без участі чиновника. Це дозволить швидко отримувати необхідний результат, а також заощадить багато часу.

«Прибрати людський фактор з  процесу отримання держпослуг – один з наших головних принципів від початку існування Міністерства. Послуги мають бути автоматичними, у кілька кліків та заощаджувати час людям на спілкування із близькими, а не з державою. Ця постанова допоможе наблизитися до цієї мети», – зазначив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Вже є приклад такої успішної послуги – автоматична реєстрація ФОП, яка працює з травня 2021 року. За 2021 рік завдяки автоФОП держреєстратори зекономили 7,2 року часу. Адже раніше на заповнення однієї заявки витрачали 21 хвилину.

Повідомляється, що загалом цією послугою скористалися понад 185 тисяч українців. 91% ФОП в Україні відкриваються саме автоматично, а рівень задоволеності послугою на порталі Дія становить 97%.

Зараз команда Мінцифри працює над автоматизацією реєстрації ТОВ для фізичних осіб. Послуга на стадії бета-тесту. Ви можете взяти участь в ньому за посиланням.

Проект постанови розроблений Міністерством цифрової трансформації за експертної підтримки швейцарсько-української Програми EGAP Фонду Східна Європа.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва