Незаконне нарахування премій та виплат: повідомлено про підозру екскерівнику комунального підприємства

20:15, 6 серпня 2022
Інформація була отримана зі аудиторською звіту.
Незаконне нарахування премій та виплат: повідомлено про підозру екскерівнику комунального підприємства
Фото із відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відділ комунікації поліції Києва повідомляє, що слідчі управління поліції в метрополітені повідомили про підозру посадовцю у незаконному нарахуванні премій та виплат.

«Слідчими управління поліції в метрополітені було встановлено, що колишній керівник комунального підприємства спільно із іншими службовими особами, перебуваючи у змові, незаконно отримував премії та доплати у великому розмірі», - розповідають у поліції.

Зазначається, що інформація була отримана зі аудиторською звіту, для встановлення збитків правоохоронцями було призначено судово-економічну експертизу.

«Було призначено судово-економічну експертизу, яка встановила, що посадовець отримував такі винагороди за нібито інтенсивність праці та виконання важливої роботи. Розмір цих премій склав понад 180 000 гривень», - кажуть у поліції.

Слідчими слідчим відділом управління поліції в метрополітені за погодженням із прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва, колишньому керівнику комунального підприємства повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва