Допомога ВПО: від яких міжнародних організацій можна отримати гроші

20:40, 7 серпня 2022
Фінансову допомогу виплачують шість міжнародних організацій.
Допомога ВПО: від яких міжнародних організацій можна отримати гроші
Фото: Depositphotos
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати міжнародну грошову допомогу. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні

Місія разом з Товариством Червоного Хреста України пропонує програму фінансової допомоги постраждалому населенню у розмірі 2 500 грн на людину. Для цього не потрібно звертатися із окремими заявами, тому що виплати йдуть разом із державною допомогою від України.

Пріоритет надається особам, переміщеним із громад, які постраждали від бойових дій.

Програма ЮНІСЕФ «Спільно»

Програма передбачає грошову допомогу у розмірі 2 200 грн на людину, незалежно від наявності реєстрації як внутрішньо переміщена особа, у випадку, коли людина має:

  • трьох і більше дітей до 18 років, з яких хоча б одна дитина не досягла двох років;
  • двох і більше дітей до 18 років, з яких хоча б одна дитина має інвалідність.

На цю підтримку також можуть розраховувати прийомні батьки або батьки-вихователі.

Щоб отримати кошти, потрібно зареєструватися на офіційному сайті цієї програми, а рішення з приводу надання коштів прийде через СМС. Гроші надійдуть протягом чотирьох тижнів зі дня подання заявки.

Агентство ООН у справах біженців

Агентство пропонує тримісячну грошову допомогу у розмірі 2 200 грн для переселенців, що тепер тимчасово мешкають на території Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської області та мають реєстрацію як ВПО. Гроші надходять через відділення «Укрпошти».

Всесвітня продовольча програма ООН

Програма надає грошову підтримку для ВПО, що наразі тимчасово проживають у Рівненській та Вінницькій областях, у розмірі 2 200 грн на людину. На одну сім'ю нараховується максимум 6 600 грн у кількості трьох людей у домогосподарстві. Вона автоматично нараховується всім зареєстрованим ВПО або тим, хто подав документи на отримання допомоги на проживання ВПЗ, що знаходяться у Рівненської та Вінницької областях. Отримати гроші можна через будь-який банк, який підтримує платіжну систему Western Union.

Міжнародна організація з міграції (MOM)

Організація запустила багатоцільову програму грошової підтримки у розмірі 2 200 грн на людину для ВПО. Окрім Закарпаття, Представництво МОМ в Україні відкрило своє відділення у Чернівцях, Івано-Франківську, Львові та Вінниці. Щоб отримати грошову допомогу, потрібно бути зареєстрованим як ВПО в органах соціального захисту населення територіальної громади або ЦПАУ.

У пріоритеті на цю підтримку є вагітні жінки, самотні батьки, що виховують дітей, сім'ї з двома дітьми та більше, домогосподарства, де є люди з інвалідністю, люди похилого віку від 65 років. Цим категоріям громадян виплати переведуть через АТ «Укрпошта» протягом двох тижнів після заповнення даних.

Норвезька рада у справах біженців (NRC)

Норвезька рада запустила проєкт із багатоцільовою грошовою допомогою для переселенців. Зареєструватися можна лише за допомогою чат-бота в WhatsApp. Для цього у відповідному застосунку потрібно додати до контактів номер 0 800 609 844 і відправити на нього повідомлення з текстом «NRC».

«Не потрібно відправляти таке повідомлення нам в інших месенджерах або електронною поштою, бо ми все одно перенаправимо вас на WhatsApp», - зазначили у пресслужбі проєкту Норвезької ради.

Водночас отримувати фінансову допомогу в розмірі 2 220 грн на громадянина щомісяця можна тільки від однієї з організацій, яка реалізує програму ООН.

«Це один і той самий вид допомоги, який здійснюють різні агенції, перелік яких не є вичерпним», - йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва