За фактами колаборації з ворогом розслідують понад 1 тисячу справ, — МВС

22:00, 8 серпня 2022
Загалом за фактами співпраці громадян України з ворогом розпочато понад 1100 кримінальних проваджень.
За фактами колаборації з ворогом розслідують понад 1 тисячу справ, — МВС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін наголошує на невідворотності покарання для тих, хто співпрацює з окупантом - і на тимчасово окупованій території, і в інших регіонах України.

«Останнім часом колаборанти залишають Україну. Назавжди. Приміром, заступник гауляйтера Нової Каховки помер після поранення. На початку липня в окупованій Новій Каховці застрелили зрадника-полісмена. До цього був підрив автомобіля з двома колаборантами в Херсоні. У важкому стані перебуває колаборант із Херсонщини Сальдо, який сильно отруївся», - зазначив Єнін.

Він назвав таку ситуацію «цілком прогнозованою історією колабораціонізму».

«Якщо надумав працювати з ворогом, маєш лише два розвитки подій: один - отримати підозру із усіма наслідками, інший - назавжди залишити світ. Причому отримання підозри не звільняє від останнього. Згадайте терориста "Гіві", де він? А його друг Моторола? І таких зрадників, які відправилися на той світ - незліченна кількість. Очевидно, що терористи, які стають непотрібні Кремлю, помирають», - зазначив перший заступник міністра.

Також Єнін запевнив, що посібникам росіян непереливки і на мирній території.

«Приміром, декілька днів тому у Волинської області полісмени затримали жителя Луганської області. Він прибув на підконтрольну територію України, і тут за гроші, від військових РФ, підшукував осіб, які мали скоїти вбивство військовослужбовців ЗСУ», - додав він.

Як повідомив перший заступник глави МВС, загалом за фактами співпраці громадян України з ворогом розпочато понад 1100 кримінальних проваджень.

«193 особам повідомлено про підозру. Кожен, хто має бути покараний - буде, і на нього чекає чи то суд Божий, чи то суд український», - підсумував Єнін.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді