Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Донецької області відновила розгляд скарг на адвокатів

13:10, 12 серпня 2022
КДКА Донецької області провела перше після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України засідання із розгляду скарг на адвокатів.
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Донецької області відновила розгляд скарг на адвокатів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Донецької області 11 серпня провела перше після повномасштабного воєнного вторгнення РФ на територію України засідання із розгляду скарг на адвокатів. Про це повідомляє пресслужба ВКДА.

Під час засідання, яке відбулося у приміщенні Національної асоціації адвокатів України, було розглянуто три скарги.

За результатами проведення перевірки відомостей про дисциплінарні проступки, викладені заявниками, члени дисциплінарної палати прийняли відповідні рішення з питання порушення дисциплінарних справ.

Також в ході засідання було проаналізовано останні рішення Ради адвокатів України, а також вирішено низку організаційних питань, пов’язаних із проведенням заходів на новому місці та складено графік наступних засідань.

«Сьогодні ми фактично відновили повноцінну діяльність нашої дисциплінарної палати в умовах війни, – прокоментувала підсумки засідання голова КДКА Донецької області Тетяна Коростеліна. – У найближчих планах – відновлення роботи з визначення рівня фахової підготовленості осіб, які виявили намір отримати право на заняття адвокатською діяльністю. До речі, більшість членів КДКА зараз мешкають у столиці. Тож ми отримали усі необхідні і достатні умови, в тому числі, безпекові».

«Ми маємо розуміти, що дисциплінарне провадження – це інструмент, який забезпечує, в тому числі, якість правничої допомоги, що надається громадянам України, а також підтримує на належному рівні авторитет інституту адвокатури. Відтак, кожен член адвокатського самоврядування у ці надскладні часи повинен докласти максимум зусиль для добросовісного та фахового виконання завдань, покладених на нього законом та конференцією адвокатів, – зауважив голова ВКДКА Сергій Вилков. – Тому я щиро вітаю колег із Донецьку, які знайшли прихисток у Києві. Втім бажаю їм скорішого повернення у мирне рідне місто після обов’язкової і остаточної перемоги України у цій війні».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва