Зеленський закликав генсека ООН зробити все для повернення українських полонених

22:18, 18 серпня 2022
За словами Президента, виникла згода щодо якнайшвидшого спрямування місії для встановлення фактів загибелі українських військовополонених до Оленівки.
Зеленський закликав генсека ООН зробити все для повернення українських полонених
Фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський на брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом та генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем закликав Генсека задіяти всі механізми ООН для повернення українських військовополонених на Батьківщину.

 "Велику увагу (під час зустрічі – ред) приділили дуже болісному питанню – питанню захисту та звільнення українських полонених, які утримуються Росією. Закликав генерального секретаря ООН використати всі можливі заходи та задіяти усі механізми організації, щоб повернути всіх наших людей додому", - сказав він. 

Також, за словами Президента, виникла згода щодо якнайшвидшого спрямування місії для встановлення фактів загибелі українських військовополонених до Оленівки.

Зеленський також заявив, що погодив із Гутеррішем параметри можливої місії МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію.

"Ядерна безпека – це безумовний пріоритет для всіх у світі… Ми погодили з паном генеральним секретарем ООН параметри можливої місії МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію – легальним способом і через вільні від окупантів території", - сказав він.

Нагадаємо, що відбулася зустріч Зеленського, Гутерріша та Ердогана.

Як повідомляв Президент, під час переговорів з Ердоганом вони обговорили можливість удосконалення зернової ініціативи, ситуацію навколо Запорізької АЕС та ядерний шантаж з боку окупантів.

Також Президент повідомляв деталі переговорів із Генсеком ООН. Глава держави відзначив ключову роль ООН та особисто Антоніу Гутерріша у розв’язанні питання щодо розблокування українських портів для експорту продовольства. 

У Львові підписано меморандум щодо участі Туреччини у відбудові інфраструктури України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області