В Сумській області роками виплачували зарплату фіктивним «працівникам» школи: підозрюють директора

22:32, 21 серпня 2022
У прокуратурі кажуть, що загалом один із «працівників» нібито працював у школі більше 7 років.
В Сумській області роками виплачували зарплату фіктивним «працівникам» школи: підозрюють директора
Джерело фото: shutterstock
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кролевецьким відділом Конотопської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора місцевої школи за фактом заволодіння та розтрати бюджетних коштів шляхом підробки документів (ч. 2 та ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура.

«За даними слідства, підозрювана працевлаштувала в навчальний заклад двох осіб, які фактично на роботу не виходили та жодних робіт відповідно до своєї посадової інструкції не виконували. При цьому директор школи щомісячно затверджувала власним підписом та завіряла печаткою табелі обліку робочого часу, в яких містились неправдиві дані щодо кількості відпрацьованих фіктивними працівниками годин. На підставі зазначених офіційних документів непрацюючим працівникам нараховувалась заробітна плата та інші виплати, які директор школи використовувала на власні потреби.

Загалом один із фіктивних працівників нібито працював у школі більше 7 років. За цей час він встиг побувати на посадах техпрацівника, прибиральника та лаборанта. Іще одній працівниці неправомірно нараховувалась заробітна плата за посади лаборантки та прибиральниці, які вона нібито обіймала пів року. Усього директор школи розтратила та заволоділа бюджетними коштами в розмірі 235 тис. грн», - розповіли у прокуратурі.

Досудове розслідування завершено слідчими поліції №1 (м. Кролевець) Конотопського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси