Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує прийняти законопроект про медіа за основу

20:19, 23 серпня 2022
Член Нацради з питань телебачення та радіомовлення Олександр Бурмагін: Законопроєкт про медіа є одним із ключових євроінтеграційних законів.
Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує прийняти законопроект про медіа за основу
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

23 серпня на своєму засіданні Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув проєкт Закону про медіа, доопрацьований Комітетом (реєстр. № 2693-д від 02.07.2020). Про це повідомляється на сайті Верховної Ради. 

Зокрема, учасники засідання ознайомилися із презентацією ключових новел нової редакції закону про медіа, яку представив член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олександр Бурмагін.

Експерт наголосив, що законопроєкт про медіа є одним із ключових євроінтеграційних законів, і головні цілі документа стосуються зменшення приватного інтересу в медійній сфері, підсилення ролі незалежного медійного регулятора, імплементації Директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги.

Також заслухали пропозиції та зауваження до законопроєкту народних депутатів Миколи Княжицького і Володимира В‘ятровича, представника громадянської спільноти «Мова об'єднує» Тараса Шамайди.

За результатами розгляду більшістю голосів Комітет рекомендував Верховній Раді України ухвалити проєкт закону про медіа за основу та збільшити термін подання пропозицій до законопроєкту до 21 дня.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета газета» писала, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зможе без рішення суду накласти заборону на розповсюдження онлайн-медіа.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду