Повинна містити точні розрахунки: голова партії «Слуга народу» висловилася стосовно податкової реформи «10-10-10»

13:00, 26 серпня 2022
Олена Шуляк вважає, що законопроект про податкову реформу спочатку мають схвалити усі члени Економічного штабу при Мінекономіки, а вже потім за неї буде голосувати парламент.
Повинна містити точні розрахунки: голова партії «Слуга народу» висловилася стосовно податкової реформи «10-10-10»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Міністерство економіки за ініціативи Президента України Володимира Зеленського створило Економічний штаб, до якого долучилися провідні експерти галузі. Серед представників влади в Економічному штабі - заступники голови Офісу президента Кирило Тимошенко та Ростислав Шурма, а також перший заступник глави Мінекономіки Денис Кудін.

Заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма в інтервʼю Forbes анонсував ухвалення нової податкової моделі, яку назвали «10–10–10». Вона передбачає податок у розмірі 10% на прибуток, ПДФО та ПДВ, а також скасування ЄСВ і встановлення воєнного збору на рівні 3%.

«Ми хочемо створити модель, яка дасть змогу Україні бути конкурентною з податкової точки зору, зокрема й для глобального бізнесу», – додав він.

Запровадження такої низької ставки на ключові податки країни водночас передбачає повне скасування всіх пільг і посилення відповідальності за порушення податкового законодавства.

Наприклад, пропонується надавати доступ податковій до інформації про банківські рахунки для запобігання ухиленню від сплати податків. Крім того, через скасування ЄСВ Пенсійний фонд має фінансуватися із держбюджету.

За словами Шурми, остаточного рішення ще немає, але він очікує, що нову податкову модель ухвалять за пів року.

У свою чергу радник голови ВП Тимофій Милованов розкритикував цю модель.

Свою думку з цього приводу висловила і голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк.

«Ще раз про податкову реформу «10-10-10»

Парламент IX скликання в цілому і монобільшість «Слуги народу» зокрема, повністю усвідомлює, що податкова реформа, яка стимулює економічне зростання під час повномасштабної війни і на найближчу перспективу - річ надважлива. Тому я не маю жодного сумніву, що парламент невідкладно розгляне відповідний законопроект, щойно він буде поданий.

Ця реформа має з’явитися в парламенті як урядовий законопроект. Не тільки тому, що саме Уряд відповідає за баланс бюджетних доходів та видатків. А тому що законопроект має:

Містити точні розрахунки та вичерпні обґрунтування змін.

Бути підтриманим Мінфіном та містити відповідні корекції в бюджетній політиці.

Його мають схвалити усі члени Економічного штабу при Мінекономіки (а деякі з них вже висловилися проти).

Парламент чекає від Уряду якісний законодавчий продукт, який не викликатиме жодних сумнівів з точки зору прорахованості, реалістичності і можливості втілити його у життя», - зазначила вона.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва