Військовий облік для жінок: Міноборони подало в Раду свої пропозиції

20:26, 31 серпня 2022
У Міноборони зазначили, що постановка жінок на військовий облік була врегульована законом і Генштаб або Міноборони не можуть вводити будь-які нововведення без змін в законі.
Військовий облік для жінок: Міноборони подало в Раду свої пропозиції
Фото: socportal.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що відомство Міноборони внесло пропозиції в Верховну Раду, які спрямовані на врегулювання питання постановки жінок на військовий облік. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Міноборони розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо добровільності взяття на військовий облік жінок. Зараз працюємо над законопроектом разом з профільним комітетом ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки», - написала Маляр.

Вона підкреслила, що постановка жінок на військовий облік була врегульована законом і Генштаб або Міноборони не можуть вводити будь-які нововведення без змін в законі.

За словами Маляр, зараз в Україні немає гострої потреби в тому, щоб істотно збільшити кількість жінок на військовому обліку. Але при цьому для ЗСУ залишається потреба в окремих фахівцях у сферах медицини, радіотехніки та харчових технологій.

«Тому, у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік оптимальної потреби», - додала Маляр.

Вона також нагадала, що мова йде тільки про добровільну постановку на військовий облік, оскільки «з 2014 року жодна жінка не потрапила на фронт в примусовому порядку».

Також ми писали, що потрібно знати українкам про військовий облік.

Додамо, жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою.

Крім того, в Україні створюють реєстр жінок-військовозобов’язаних.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя