Генеральний прокурор Андрій Костін вніс зміни до складу Task Force UA

21:12, 6 вересня 2022
Відповідно до Наказу Генпрокурора було повністю оновлено керівництво Task Force UA.
Генеральний прокурор Андрій Костін вніс зміни до складу Task Force UA
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний прокурор Андрій Костін вніс зміни до складу міжвідомчої робочої групи з питань притягнення до відповідальності осіб, що прямо чи опосередковано причетні до вчинення Російською Федерацією збройної агресії проти України, розшуку, арешту та подальшої конфіскації або примусового вилучення у дохід України належних їм або іншим особам активів, а також об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Відповідно до Наказу Генпрокурора було повністю оновлено керівництво Task Force UA. Очільником міжвідомчої робочої групи став Антон Кориневич, посол з особливих доручень МЗС України. Радник Офісу Президента України Владислав Власюк відтепер перший заступник керівника та перший секретар міжвідомчої робочої групи. Заступником і керівником напряму виявлення та арешту активів призначено головного спеціаліста Департаменту проведення спеціальних перевірок та моніторингу способу життя НАЗК Катерину Каплюк.

Також в рамках внесених змін повністю структуровано роботу Task Force UA, з'явився санкційний напрям.

«Основний акцент - на індивідуальних санкціях. Також з'явився напрям конфіскації та вилучення активів. За нього відповідатиме заступник Міністра юстиції України Ірина Мудра. Окрім цього, відтепер є напрям виявлення та арешту активів, а також напрям розробки нормативно-правових актів», - сказано у повідомленні.

Ключове завдання, яке поставив перед Task Force UA Генеральний прокурор Андрій Костін, - всі активи осіб, причетних до воєнних та інших злочинів проти України, якнайшвидше повинні бути направлені у дохід держави та на відшкодування шкоди жертвам збройного конфлікту. Робота вже розпочалася, внесені зміни до складу групи та структуризація процесу сприятимуть досягненню поставлених завдань.

Також ми писали, що Андрій Костін розподілив обов'язки в Офісі Генерального прокурора.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області