Вимагав 100 000 гривень за відпуск деревини: на Прикарпатті затримали лісничого

11:48, 7 вересня 2022
Неправомірну вигоду фігурант отримував кількома частинами.
Вимагав 100 000 гривень за відпуск деревини: на Прикарпатті затримали лісничого
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Прикарпатті затримали лісничого, який вимагав 100 000 гривень за відпуск деревини в обхід офіційних процедур. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Так, в Івано-Франківській області правоохоронці викрили корупційну схему відпуску деревини та встановили причетних до неї осіб. Службові особи одного з лісництв області організували процес відпуску лісу в обхід офіційних процедур. За це отримували грошову винагороду. 

«В ході слідства правоохоронці задокументували факт вимагання лісником 100 000 гривень неправомірної вигоди. 5 вересня оперативники УСР та слідчі ТУ ДБР У м. Львові затримали фігуранта під час одержання другого «траншу» - 75 000 гривень. Йому вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України», — йдеться у повідомленні.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Зазначається, що у межах кримінального провадження, що розслідується під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури, будуть встановлюватися інші особи, причетні до протиправної діяльності.

«За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», — додали в пресслужбі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області