Уряд дав старт ще одній реформі: деталі

14:03, 8 вересня 2022
В Україні реформують лісову галузь.
Уряд дав старт ще одній реформі: деталі
Фото: ДСНС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка передбачає реформування лісової галузі, передає Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України на своєму офіційному сайті.

158 державних лісогосподарських підприємств об'єднають в єдине державне спеціалізоване підприємство «Ліси України». А замість 24 міжрегіональних управлінь лісового та мисливського господарства буде утворено 9 регіональних офісів лісового та мисливського господарства.

«Лісове господарство України вже давно потребує комплексної реформи. Цей факт ніхто не заперечить. Кожна суспільна група бачить її по-своєму. Але Україна як кандидат у члени ЄС, поза сумнівом, має рухатися європейським шляхом розвитку. Ми будемо управляти лісами за стандартами та практиками ЄС. Це дозволить не лише підвищити рентабельність галузі, фінансово зміцнити державу, а й захистити цінні лісові території», - повідомив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Очільник Міндовкілля наголосив, що чинна система управління лісами в Україні кардинально відрізняється від тієї, яка вже давно працює в країнах Європи. Реформа дозволить запровадити дієві зміни та вирішити такі проблеми:

фінансовий дисбаланс галузі;

відсутність достовірної інформації про стан лісового фонду країни;

низький рівень лісистості, що зберігається десятиліттями;

низька продуктивність праці;

низький рівень механізації лісогосподарських робіт тощо.

Реформа вирішує конфлікт інтересів у лісовій сфері – Держлісагентство матиме контролюючі функції, а новостворене підприємство – господарюючі.

Наголошується, що трансформація галузі у жодному разі не означає скорочення працівників.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області