Офіс Генпрокурора відкрив кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення нардепа: деталі

14:06, 9 вересня 2022
Підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) стали матеріали НАЗК.
Офіс Генпрокурора відкрив кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення нардепа: деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора (ОГП) відкрив кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення народного депутата України. Підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) стали матеріали НАЗК.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

«На початку березня дружина народного депутата України перемістила через митний кордон України 500 тис. дол. США та 97 тис. євро. За офіційним курсом Національного банку України – це понад 17 млн 845 тис. грн.

Згідно з щорічною декларацією за 2020 рік, сукупний задекларований розмір грошових коштів, які належать родині народного депутата України, склав 335 тис. грн, 10 тис. дол. США та 15 тис. євро. Таким чином, різниця між офіційно задекларованими грошовими коштами та заощадженнями, вивезеними за кордон його дружиною, за попередніми підрахунками перевищує 6 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – понад 8 млн грн», - розповідають у НАЗК.

Зібрані матеріали НАЗК передало до ОГП.

Як зазначається, на цій підставі ОГП зареєстрував кримінальне провадження за ст. 368-5 Кримінального кодексу України, що передбачає кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Проведення досудового розслідування кримінального провадження за вказаним фактом доручено детективам Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області