Зловживання службовим становищем та підробка документів: про підозру повідомлено чинному та експосадовцям «Центренерго»

16:15, 20 вересня 2022
САП повідомила про підозру одному чинному та двом колишнім посадовим особам «Центренерго».
Зловживання службовим становищем та підробка документів: про підозру повідомлено чинному та експосадовцям «Центренерго»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро України викрито чинного та колишніх посадовців ПАТ «Центренерго» на зловживанні службовим становищем та підробці офіційних документів в інтересах комерційної фірми. Про це повідомляє пресслужба САП.

«ПАТ «Центренерго» з метою виконання завдань з виробництва електроенергії у листопаді 2019 року уклало з комерційною компанією договір на поставку газу. Після чого енергогенеруючим підприємством у травні 2020 року здійснено передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Проте газ був поставлений не на усю суму передоплати і як наслідок у комерційної компанії утворилась заборгованість перед ПАТ «Центренерго».

Разом з тим, працівники цієї комерційної структури, з метою зменшення суми боргових зобов’язань перед ПАТ «Центренерго» вступили із її службовими особами у змову та підробили офіційні документи, збільшивши ціну вже фактично поставленого газу.

Як наслідок таких дій, сума боргових зобов’язань комерційної структури перед ПАТ «Центренерго» штучно зменшилась на суму, що сягає понад 8 млн гривень.

На сьогодні про підозру у вчиненні вказаних злочинів повідомлено про підозру одному чинному та двом колишнім працівникам ПАТ «Центренерго», а також представнику комерційної структури. Їхні дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України», — йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська