Курс долара та євро: у НБУ пояснили постійні коливання на валютному ринку

13:44, 23 вересня 2022
На курс валют впливають одразу кілька факторів.
Курс долара та євро: у НБУ пояснили постійні коливання на валютному ринку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник голови НБУ Юрій Гелетій повідомив, що коливання на валютному ринку наразі пов’язані із психологічним фактором та спекулятивною поведінкою окремих гравців на тлі оголошення мобілізації в Росії. Про це він сказав у коментарі «Інтерфакс-Україна».

Основною причиною курсових коливань у готівковому сегменті валютного ринку до новин про мобілізацію в Росії Гелетій назвав тимчасову нестачу готівкової валюти в касах окремих банків.

Він нагадав, що для вирішення цієї проблеми НБУ здійснює операції з підкріплення кас системно важливих банків готівкою, зокрема, на початку цього тижня здійснив дві операції з обміну готівкової валюти: одну з доларами США, другу з євро, а раніше ще три таких операції.

За словами заступника голови НБУ, постачання готівкової валюти до різних міст країни та до різних відділень потребує часу, але врешті-решт це допоможе стабілізувати ситуацію з готівковою валютною ліквідністю банків.

На динаміку курсу на початку осені також впливали традиційні сезонні фактори, які також тимчасові: це зростання попиту на готівкову іноземну валюту з боку агросектору, зазначив заступник голови НБУ.

Раніше ми писали, що експерт дав прогноз, що буде з доларом найближчим часом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва